perjantaina, huhtikuuta 09, 2010

Minne lumet, minne piilo?

Hyvin suunniteltu on osin tehty! Tässä yhteydessä ei vielä voi puhua puoliksi tehdystä :)

Asemapiirrosta varten pitää miettiä tonttia ja sitä, mitä toimintoja pihaan haluaa ja minne. Autojen paikka on portin pielessä kustannussyistä, lisäksi autokatos siinä kohtaa peittää osan pihasta pihatieltä päin. Lisäksi olisi kivaa jos pyykinkuivatus ja vilpola olisi sellaisella puolella johon ei pääovelta tai tieltä näy.

Lisäksi olisi kiva jos grillipaikalta ei näkisi kuivumassa olevia vaatteita.. Lisäksi pitää pihalta löytyä paikka jossa voin olla huoletta ulkona ilman palamisvaaraa, eli varjoa on jäätävä eikä kaikkia puita voi kaataa.

Näillä spekseillä kohti tiistain kokousta. Kunhan poikkeuslupa on sisällä, aion kyllä hommata pihasuunnittelijan tekemään alustavan suunnitelman.

Sitä tarvitaan jo syksyllä, jos päästään kaivamaan putkille ja sähköille ojia. Silloin pitää tietää pihavalojen paikat noin suurinpiirtein sekä se, mitä kohtaa pihassa ei myllätä.

Pitäisi myös päättää, laitetaanko talo parhaalle näköalapaikalle, johon pitää rakentaa pitkä 200m tie, vai huonomman näköalan paikalle lähemmäs olemassa olevaa tietä. Tienteko maksaa, mutta toisaalta se näköala rotkon reunalta peltomaiseman yli on parasta mitä etelä-Suomesta saa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti