lauantaina, huhtikuuta 24, 2010

Yksinkertainen on kaunista ja poikkeuslupa etenee

Ollaan tässä lueskeltu useita taloblogeja sekä joitakuita talonrakentamisesta kertovia kirjoja. Aivan käsittämätöntä, miten ihmiset niisssä viilaa joidenkin aivan täysin tarpeettomien ja typerien hienostelujuttujen kanssa. On kaarevaa seinää, pylväitä, lasitiiliseinää, monimutkaista kattoa, usea piippu, vaatehuoneita ja kylmäkellareita. Ja näiden kanssa sitten projekti pitenee ja rahat lentää kaivoon.

Meidän talossa ei tasan tarkkaan ole yhtään kikkaretta! Yksinkertainen huonejärjestys, vain yksi piippu, kaikki vesieristettävät tilat samaan nurkkaan, ei yhtäkään mutkaista seinää tai turhia kulmia katossa. Yksinkertaista, perinteistä ja helpostirakennettavaa - ja toivottavasti myös edullista.

Tämä yksinkertaisuus pitäisi ulotaa myös talotekniikkaan, joka saattaa sitten olla hankalammin toteutettava. Myyntimiehet myy monimutkaisia - ja kalliita - ratkaisuja. Onko oikeasti hyötyä siitä, että voi määrittää asteen tarkkuudella kunkin huoneen lämpötilan erikseen? Kylppärit ja kosteat tilat pitää saada kuiviksi kyllä. Lisäksi Remonttireiska esitteli telkkarissa sellasta vempelettä, joka laitetaan johonkin kohtaan vesiputkistoa. Sen vempeleen pitäisi reagoida, jos jossain vuotaa. Kuulostaa ihan loistavalta vehkeeltä, mutta jos se ei kerro, mikä liitos vuotaa, niin onko siitä sitten hyötyä? Kun kuitenkaan koko taloa ei voi repiä auki. Tieto lisää tuskaa tässäkin kohtaa. Eli yksinkertaisuus olkoon tavoitteena myös talotekniikassa.

Poikkeuslupa etenee kovaa vauhtia, ja jos kaikki naapurit tavoitetaan huomenna naapurikierroksella, niin jätämme poikkeusluvan kuntaan jo maanantaina! Sitten vaan odotellaan mitä kunnansedät päättävät!

2 kommenttia:

 1. Terve!

  Mainio blogihan täältä löytyi!
  Onnea vaan projektiin!

  t:Talo Täplän väki

  VastaaPoista
 2. No kiitos :) Pitää tästä lähteä naapureita kuulemaan poikkeuslupaa varten...

  VastaaPoista