sunnuntaina, kesäkuuta 26, 2011

Puusavottaa


 Näkymä tieosuuskunnan tieltä ylös "meidän pihatielle".


Ruokatauko.


Isäntä itte tutkailee tietään.


"Maaliskuinen" nukkui päikkäreitä hyttysiltä piilossa.


Tiepohjaa.


Tiepohjaa. Tuo kivi pitää siirtää.


Moottorisahalle töitä.


Juhannus tuli ja meni. Nyt on "meidän tien" kohdalta puut kaadettu ja risut kasattu tienviereen. Yhteensä 3 viikonloppua siinä hommassa kului. Kesäkuun vikalla viikolla- heinäkuun alussa aloittaa Maaurakoitsija tien tekemisellä työnsä. Tietä pitää tehdä noin 300m. Riimu on nyt lomalla ja tällä viikolla pitäisi päästä sitten varsinaiselle tontille kaatamaan puita ja tekemään risusavottaa, jotta Maaurakoitsija voi jatkaa siellä hommiaan tieurakan jälkeen.

Seuraavaksi pitäISI saada hoidettua ainakin seuraavat asiat..

- lopullinen asemapiirrustus, muut lupaliitteet ovat jo olemassa ja kopioitu
- rakennuslupa-lomakkeiden täyttö ja jättö (menee ehkä heinäkuulle)
- naapurien kuuleminen
- puiden kaatamista talon paikalta ja vesi- ja viemäriputkien "ojan" kohdilta
- rakennusaikaisen tonttisuunnitelman teko (jotta osataan kaataa puut oikeista paikoista ja neuvoa Maaurakoitsijaa viemään sorat oikeisiin kohtiin ja jättää esim joskus myöhemmin rakennettavan talousrakennuksen kohdalle tasaista vapaata maata kaikenlaisen tavaran säilytyspaikaksi).
- sähköyhtiöön yhteydenotto rakennussähköstä
- vesi- ja viemäriasioita työntää eteenpäin eli järjestää tapaaminen suunnittelijan kanssa vesien vetämisistä jotta hän pääsee tekemään suunnitelmaa paperille.
- tehdä suunnitelma sähköjen vedoista tontilla: päärakennuksesta joskus rakennettavalle talousrakennukselle, mahdollisesti pihakaivolle sähköpumppua varten ja pihavalaistusta varten. Osaa näistä vedoista varten joudutaan pamauttamaan uraa kallioon, ja tullee edullisemmaksi hoitaa kaikki paukut kerralla
- varata poraaja maalämpökaivoa varten ja tutkia, paljonko maksaisi tehdä samaan reikään ns. kesävesikaivo, josta voisi hoidella pihan kastelut, autonpesut ja mahdollisesti pihalle joskus tulevan paljun täytöt.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti