maanantaina, syyskuuta 21, 2009

Muutama sana taloblogeista

Tässä on tullut lueskeltua taloblogeja harva se päivä. Liian useat blogit alkavat intoutuneesti, niin kuin tämäkin, mutta sitten taloprojektin edetessä ei enää jaksa päivittää. Tässä Tomin ja Hannen blogissa
päivityksiä on tehty muutaman vuoden välein. Ei ihan pysty seuraamaan talon rakentamista. Toinen harmillinen juttu taloblogeissa on se, että ne usein aloitetaan jo silloin kun talonrakennuspäätös on tehty ja lupakuvat kainalossa. Mulle kuitenkin kaikki taloprojektin valmisteluun liittyvät asiast olisivat just nyt kiinnostavia. Miten vastaava mestari on löytynyt? Mitä asioita talopaketin valinnassa on otettu huomioon? Minkälaisia pähkäilyjä on pyöritelty ennen lopullisen päätöksen tekoa?

Toisaalla sitten taloprojekti näyttää ainakin blogin mukaan sujuvan mahtavasti. Mitään ongelmia ei raportoida, joten tällainen taloprojektinoviisi ei niihin osaa valmistautua. Kuka oikeasti uskoo ettei ongelmia ole ollut?

Tämä blogi sentään on kiinnostavasti kirjoitettu, mutta blogin asettelu on niin surkea (pitää klikata jokainen postaus erikseen isommaksi) että hermot menee sitä lukiessa.

Todellinen taloblogien helmi on kuitenkin Niemelän talo. Rakentamisen vaiheet on kuvattu ja niihin liittyvät valintapähkäilyt myös. Kieli on tarpeeksi selkokielistä rakentamisnoviisin luettavaksi. Positiivista on myös se, että blogi on aloitettu tarpeeksi ajoissa heti tontin oston jälkeen. Tosin hartiapankkirakentajillä näyttää tuo projekti vähän venyvän, jo pitkälle toista vuotta jo huhkivat!

Tämä blogi on aloitettu jos silloin kun tonttia ei edes virallisesti meillä ole. Joten ihan alusta mennään. Onhan se ehkä vähän hassua jos sitä taloprojektia ei edes ikinä saada aloitettua, mutta onpahan ainakin bittiavaruudessa yksi keskeneräinen blogi lisää.

1 kommentti: