keskiviikkona, helmikuuta 10, 2010

Ammattisalaattia

Aloitteleva rakennuttaja kohtaa käsittämättömän määrän uusia termejä, joita ei ole tarvinnut ennen ajatellakaan. Rakennesuunnittelija, arkkitehti, LVIS-suunnittelija, pääsuunnittelija ja monet muut termit on ihan outoja. Mitä kenenkin vastuulle kuuluu, sen haluaisi tietää.

Jotenkin tuntuu, että helpoin tapa orientoitua tässä olisi hankkia jo syksyllä kunnollinen vastaava mestari, jonka kanssa voitaisiin kehitellä jonkinlainen toimiva pohjapiirros. Tätä pohjapiirrosta voisi sitten kilpailuttaa eri firmoilla, ja pyytää että pakettiin kuuluu tietyt vermeet ja paperit. Siis samat kaikilla. Näin olisi jokin keino saada vertailukelpoisia tarjouksia. Olemme jonkin aikaa pyöritelleet eri talofirmojen esitteitä edessämme, mutta ei niistä ole toistaiseksi ottanut selvää. Mitä kuuluu mihinkin pakettiin ja millä hinnalla?

Sitten vaan voitaisiin valita tarjouksista paras vaihtoehto ja laittaa tuulemaan. Vastaavan mestarin apua tarvitsemme varmasti aika paljon myös eri suunnitelmien ja aikataulujen yhteensovittamiseen. Pitäisi varmaan alkaa ottaa selvää vastaavan mestarin palkoista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti