perjantaina, helmikuuta 05, 2010

Poikkeuslupa, osa 1

Pitkästä aikaa on jotain kerrottavaa, mukavaa! Olemme juuri saaneet aikaiseksi ruveta hakemaan poikkeuslupaa. Tuleva tonttimme on tällä hetkellä rakennuskieltoalueella, joten poikkeamisen hakeminen on ensimmäinen varsinainen askel kohti rakentamista.

Poikkeuslupaa varten tulee täyttää lomake, laatia asemapiirros, toimittaa kartta määräalan rajoista ja naapureista sekä kuulla naapureita. Asemapiirroksen pohtiminen onkin isompi juttu, koska asemapiirroksessa talo pitää saada jo suurinpiirtein siihen kohtaan tonttia mihin se sitten lopulta tulee. Samoin tie ja tontille kulku pitää olla paikoillaan. Talo saa kuulemma siirtyä yhden kulmansa kautta ympäri etsiessään uutta paikkaa, mutta ihan toiselle puolelle sitä ei saa ilman uutta lupahakemusta tehdä. Tie pitää varmaan olla aika paikoillaan.

Kivaa saada miettiä kaikkia talojuttuja taas. Pitää miettiä että mihin kohtaan tonttia talo olisi mukavinta laittaa, miten pihat sijoittuu taloon nähden ja millä puolella on autotalli. Aika paljon me olemme jo ehtineet näitä haaveillessamme miettiä, mutta nyt miettinen jotenkin konkretisoituu. Onneksi Riimu osaa piirtää mittakaavassa, joten saadaan ominvoimin laadittua tämä eka piiros. Varsinaisiin rakennuslupakuviin pyydetään sitten talofirman kuvat.

Soittelin kunnan rakennusvalvontaan ja sain ilokseni tietää, että poikkeusluvassa kestää vain noin 3 kk. Saattaapi siis olla, että kesän asuntomessut tulee kovaan tarpeeseen, koska syksyllä pääsee hakemaan rakennuslupaa ja keväällä 2011 - ihan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti - pääsisi viimein rakentelemaan!

Vaaramomentti tässä aikataulussa on kyllä alueelle mahdollisesti perustettavan vesiosuuskunnan rakentaminen, koska sen venyminen voi venyttää myös meidän hanketta. Tai voihan sen talon tehdä vaikkei vielä viemäri loppuunasti olisi kytkettykään, kait.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti